1. Kummasta pidät enemmän?
a. porkkanasta
b. sipulista
2. Kumpi on hienompi kukka?
a. sinivuokko
b. voikukka
3. Kumpi on tuoksuvampi?
a. ruusu
b. samettikukka
4. Kumpi on pahempaa?
a. raparperi
b. salaatti
5. Kumpi on puu?
a. tammi
b. tilli
Tulos:
Eniten a vastauksia:
Olet kuin tuoksuva kukka, mehukas kuin porkkana ja korkea kuin tammi.
Eniten b vastauksia:
Olet kuin tuoksuva samettikukka, kuin vihreä salaatti ja kuin keltainen voikukka.
Sara haastatteli testiinsä Annaa, Eliseä, Sahraa, Sohvia, Sharonia, Sonjaa, Kaisaa, Nadjaa, Eveliinaa ja Jaanaa.
keskiviikko 22. heinäkuuta 2009
Viljely 2009 ja sää
Tänä vuonna sää on vaihdellut paljon. Siitä huolimatta kasvit ovat kasvaneet hyvin. Sää on ollut välillä kylmä ja silloin on lämpimä vaatetus ollut paikallaan. Kasvit tarvitsevat vettä, auringonvaloa, hiilidioksidia ja lämpöä. Päivittäin kasvit täytyy kastella. Myös kitkeminen täytyy suorittaa eli rikkaruohojen pois nyppiminen, jotta kasvit pääsevät kasvamaan. Satanut on kuitenkin runsaasti, joten kastelukannua ei olla niin paljon tarvittu.
TYÖKALUT TOP 3:
1. kastelukannu
2. kuokka
3. hara & lapio
Jutun laati: Nadja
TYÖKALUT TOP 3:
1. kastelukannu
2. kuokka
3. hara & lapio
Jutun laati: Nadja
Raparperimehu
Tarvitset:
Raparperia n. 1 kg noin sentin paloina
puoli kg sokeria
2 sitruunaa
1,5 l vettä
Laita ainekset kattilaan (sitruuna mehuna ja voit kuoria myös pestyä sitruunankuorta). Keitä, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Siivilöi pulloihin suppilon läpi. Voit lisätä sokeria makusi mukaan. Herkullista!
Resepti: Ida Sipuleista
Voit tehdä rapparperimehiusta myös mehujäätä. Laita mehua esim. jääpalarasioihin ja tikku palaan. Herkullista helteellä!
Vinkin antoi Sampsa Sipuleista
Raparperia n. 1 kg noin sentin paloina
puoli kg sokeria
2 sitruunaa
1,5 l vettä
Laita ainekset kattilaan (sitruuna mehuna ja voit kuoria myös pestyä sitruunankuorta). Keitä, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Siivilöi pulloihin suppilon läpi. Voit lisätä sokeria makusi mukaan. Herkullista!
Resepti: Ida Sipuleista
Voit tehdä rapparperimehiusta myös mehujäätä. Laita mehua esim. jääpalarasioihin ja tikku palaan. Herkullista helteellä!
Vinkin antoi Sampsa Sipuleista
Sipulipyörykät ja Uunipunajuuret
Sipulipyörykät
Tarvitset:
Pieniä sipuleita
Vettä
Suolaa
Lado sipulit paistinpannuun vierekkäin ja peitä vedellä niin, että peittyvät juuri ja juuri. Keitä noin 3-5 minuuttia ja muista lisätä suola.
Pieniä sipuleita
Vettä
Suolaa
Lado sipulit paistinpannuun vierekkäin ja peitä vedellä niin, että peittyvät juuri ja juuri. Keitä noin 3-5 minuuttia ja muista lisätä suola.
Uunipunajuuret
Tarvitset:
Punajuuria
yrttejä
suolaa
Pese ja pilko punajuuret esim. kolmeen osaan. Laita uunivuokaan. Ripottele yrttejä (esim oregano, timjami) ja suolaa punajuurien päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Reseptit: Ida Sipuleista
Omapalstalaisen runo
Maitohorsmat tuulessa keikkuu
Ääntä aiheuttaa myös ruohonleikkuu.
Rikkaruohot täytyy kitkeä
turha kasvi on turhan sitkeä.
Kasvit tarvitsevat myös auringonvaloa, kuten me ihmiset turvallista taloa.
Vettä kannusta kasveille annan
myös sumuttimen mukana kannan.
Lopputulos on hyvä sato, kun asialla on myös ollut mato.
Herkkuleipä
Tarvitset:
1 paahtoleivän
Salaattia
sipulin varren
sitruuna melissaa
retiisiä
voita
voitele paahtoleipä laita salaattia leivälle pienistä sipulin varsi paloiksi
ja laita leivälle sen jälkeen laita sitruuna melissaa leivälle ja lopuksi
pienistä retiisi paloiksi ja laitaleivälle.
Valmis nauti.
Tehnyt: Sara konkari ryhmästä.
1 paahtoleivän
Salaattia
sipulin varren
sitruuna melissaa
retiisiä
voita
voitele paahtoleipä laita salaattia leivälle pienistä sipulin varsi paloiksi
ja laita leivälle sen jälkeen laita sitruuna melissaa leivälle ja lopuksi
pienistä retiisi paloiksi ja laitaleivälle.
Valmis nauti.
Tehnyt: Sara konkari ryhmästä.
Mansikkarahka
Mansikkarahka
Ainekset: mansikka, rahka ja sokeri.
Kaada rahka kulhoon.Pilko mansikat.Kaada mansikat kulhoon.
Sekoita.Lisää sitten sokeria oman mielesi mukaan.
Reseptin teki Sahra
Ainekset: mansikka, rahka ja sokeri.
Kaada rahka kulhoon.Pilko mansikat.Kaada mansikat kulhoon.
Sekoita.Lisää sitten sokeria oman mielesi mukaan.
Reseptin teki Sahra
Reportaasiretki Kumpulan kasvitieteelliseen
INFO TOIMITTAJAKERHON RETKESTÄ
TOIMITTAJAKERHOLAISET lähtevät ensi keskiviikkona 29.7 reportaasiretkelle Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha on avattu yleisölle 10.6 ja sijaitsee vain 10 min. kävelymatkan päässä kasvitarhalta. Puutarhasta kerrotaan nettisivuilla http://www.kumpulanpuutarha.fi/ ja tarkempi sijainti löytyy linkistä http://www.fmnh.helsinki.fi/kumpula/kartta.htm.
Matkaan lähdetään ruokailun jälkeen n. klo 11.00 ja palataan klo 14.00 mennessä. Pääsymaksua ei tarvita, mutta puutarhassa on kahvio jos haluaa ostaa esim. jäätelön. Kerho-ohjaajana toimii Taina Laaksoharju, jolle saa soittaa retkeä koskevissa kysymyksissä p. 050-595 5821.
TOIMITTAJAKERHOLAISET lähtevät ensi keskiviikkona 29.7 reportaasiretkelle Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha on avattu yleisölle 10.6 ja sijaitsee vain 10 min. kävelymatkan päässä kasvitarhalta. Puutarhasta kerrotaan nettisivuilla http://www.kumpulanpuutarha.fi/ ja tarkempi sijainti löytyy linkistä http://www.fmnh.helsinki.fi/kumpula/kartta.htm.
Matkaan lähdetään ruokailun jälkeen n. klo 11.00 ja palataan klo 14.00 mennessä. Pääsymaksua ei tarvita, mutta puutarhassa on kahvio jos haluaa ostaa esim. jäätelön. Kerho-ohjaajana toimii Taina Laaksoharju, jolle saa soittaa retkeä koskevissa kysymyksissä p. 050-595 5821.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)